25 October 2010

ANAK PERMATA HATI AYAH BONDA


Assalamualaikum ...

Alhamdulillah segala puji hanya bagi tuhan sekelian alam, selawat dan salam keatas junjungan besar Sayyidina Muhammad saw. dan ahli keluarnya serta sahabatnya dan pengikutnya sehingga hari pembalasan.

Sudah lama saya tak update blog ni , keadaannya pun sudah nampak begitu usang ,
sibuk sangat sampai tak ingat langsung saya mempunyai laman blog sendiri .
oklah buat pengunjung yang dikasihi , entry saya kali ini tentang kehadiran orang baru dalam keluarga saya. puteri sulong permata hati ayah & bonda.


Setelah selama 9 bulan 10 hari berada di dalam kandungan ibunya, maka pada 13 Oktober 2010 (5 Dzul al-Qi`dah 1431; 8.11 malam) bersamaan hari Wednesday, lahirlah seorang bayi perempuan yang sangat comel,Nur Amrina Rashada . insan permata hati, penghibur hati penenang jiwa ibu bapa. Bersyukur yang tak terhingga dan Alhamdulillah dengan kebesaran Allah yang maha kuasa mentadbir sekelian alam. Menitis air mataku ketika melihat insan ciptaan yang Maha Esa.

Setiap apa yang dicipta ada tujuannya dan setiap kejadian yang menimpa pasti ada hikmahnya. Jangan berputus asa mengharapkan bantuan dan pertolonganNya. Yakin denganNya kerana pasti… pasti… pasti tanpa ragu dan was, Dia akan membantu. Kelahiran bayi ini memberi erti mendalam dalam kehidupan ini dan semoga bayi yang dilahirkan ini menjadi anak solehan. Insyaallah. Amin

No comments:

Post a Comment